Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 12 лис 2016 16:07

Підстав для підвищення цін на основні продукти харчування немає.

Підстав для підвищення цін на основні продукти харчування немає.Нині у Черкасах та області спостерігається підвищення цін на основні продукти харчування: яйця, молоко, хліб, тощо. Проте цьогоріч врожайність на Черкащині має хороші показники й підстав для підвищення цін на сьогоднішній день немає.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН-Центр розповів заступник директора департаменту агропромислового комплексу Черкаської ОДА Іван Точений.

З першого жовтня в Україні розпочав діяти пілотний проект, який передбачає скасування надмірного адміністративного регулювання цін на харчові продукти. Відповідну постанову Кабінету Міністрів України “Про реалізацію пілотного проекту щодо тимчасового обмеження застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 та постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 р. № 1222” було затверджено на засіданні Уряду.

За умовами пілотного проекту, протягом трьох місяців буде проводитись аналіз структури споживчих цін, складу собівартості, а також динаміка цін на окремі складові собівартості продуктів. На період пілотного проекту українські фермери, виробники продуктів харчування, а також торгові мережі звільняються від обов’язкової декларації цін і примусового встановлення націнки.

Так, деякі продукти харчування на Черкащині вже здорожчали.

“2016 рік є позитивним для аграріїв Черкащини в плані врожайності, валових зборів. Прогнозується навіть дещо більший урожай, ніж в минулому році, тому продукції вироблено достатньо. Зараз йде збирання кукурудзи, цукрових буряків, зерна достатньо. Ми зі свого боку моніторимо виробництво першочергових продуктів: хліб, яйця, молоко. Підстав для здорожчання цін на основні продукти харчування на Черкащині немає”, — розповів І. Точений.

Також він припускає, що на ринку нині створюється штучний ажіотаж задля підняття цін.
Наверх