Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 лис 2016 11:20

Доступні ліки: Уряд передбачив у проекті бюджету-2017 компенсацію вартості медикаментів.

Доступні ліки: Уряд передбачив у проекті бюджету-2017 компенсацію вартості медикаментів.Механізм відшкодування грошей за ліки направлений на пацієнтів із гіпертонічною хворобою, цукровим діабетом другого типу та астмою.

У проект Державного бюджету на наступний рік Уряд заклав фінансування механізму повернення коштів за ліки – реімбурсацію. Програма розпочнеться з 1 січня 2017 року та на неї передбачено 500 мільйонів гривень, повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України.

Як зауважив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, над упровадженням механізму реімбурсації працювали Міністерство охорони здоров’я, в.о. Міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун та Кабінет Міністрів України.

Також у проекті бюджету передбачено 150 мільйонів гривень на стимулювання створення центрів серцево-судинної хірургії по всій території України. Прем’єр-міністр наголосив на необхідності придбання ангіографічного обладнання, яке дає можливість перевіряти судини серця, вчасно діагностувати та лікувати важкі хвороби серця.

– Наше завдання зараз – по всіх територіях дати можливість доступу до такої процедури. Це буде означати, що українці будуть живі і здорові, з Божою допомогою і працею лікарів, – зауважив Прем’єр-міністр.
Наверх