Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 29 лис 2018 10:00

Facebook-медицина від Уляни Супрун: Як правильно їсти сало

Facebook-медицина від Уляни Супрун: Як правильно їсти салоВ.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, як їсти сало з максимальною користю для здоров'я.

За її словами, сало - це суміш жирів, в ньому є насичені жири, а також моно- і поліненасичені жирні кислоти - такі, як в рослинних оліях. "З одного боку, в салі досить багато таких непотрібних насичених жирів. У 100 грамах - майже 40 грамів, а це подвійна денна норма для нашого організму. За день радять їсти не більше, ніж 20-30 грамів насичених жирів. Насичені жири - це ті ж висококалорійні жири, надлишок яких пов'язують з ризиком атеросклерозу", - написала Супрун на своїй сторінці в Facebook.

У той же час сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам. У раціоні людей, які рідко споживають жирну рибу і авокадо, таких жирних кислот не вистачає.
Супрун наголосила - незважаючи на те, що багато людей бояться холестерину, в салі його не так багато. У 100 грамах сала міститься тільки 95 мг - третина денної норми для людей, які не мають атеросклерозу або інших хронічних хвороб судин. Або половина від норми для людей з хворим серцем або судинами.
А щоб сало принесло максимальну користь для здоров'я Супрун радить не вживати сало у великих кількостях, стежити свій раціон і враховувати витрати енергії. Якщо ви раптом з'їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, інші тваринні жири, м'ясо, а також солодощі.
Також в.о. міністра рекомендує не поєднувати сало з крохмалистими продуктами - картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і гострими компонентами - червоним перцем, гірчицею. Жири, які є в салі, допомагають краще засвоюватися червоним і помаранчевим пігментів - каротиноїдів. Тому якщо їдете сало, то доповніть його морквою, помідорами або борщем, радить керівниця МОЗ.
Наверх