Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 29 лис 2018 08:00

У православних християн і греко-католиків розпочався Різдвяний (Пилипів) піст

У православних християн і греко-католиків розпочався Різдвяний (Пилипів) піст28 листопада у православних і греко-католиків розпочався Різдвяний, або Пилипів піст.

Різдвяним він називається тому, що молитвами, покаянням і обмеженнями в їжі готує віруючих до зустрічі Різдва Христового (7 січня), а Пилиповим – тому, що починається після дня, присвяченого пам’яті апостола Пилипа (27 листопада).

Різдвяний піст триває сорок днів.

Правила утримання в Різдвяний піст:

– до дня пам’яті святого Миколая Чудотворця (19 грудня) по понеділках дозволено їсти гарячу їжу без масла, у середу та п’ятницю – воду, хліб, неварені рослинну їжу без олії), у вівторок, четвер, суботу і неділю можна побалувати себе рибою і гарячою їжею з рослинним маслом;

– з 20 грудня до 1 січня пост посилюється: у понеділок – гаряча їжа без олії; у вівторок, четвер та у вихідні дні – дозволена гаряча їжа з маслом; у середу та п’ятницю – вода, хліб, неварена рослинна їжа; а рибу можна їсти тільки у суботу та неділю;

– з 2 по 6 січня про рибу доведеться забути. У понеділок, середу та п’ятницю належить вода, хліб, неварена рослинна їжа; у вівторок та четвер дозволена гаряча їжа без олії; у суботу та неділю – гаряча їжа з маслом.
Наверх