Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 лис 2016 17:48

Різкі зміни погоди погіршать стан сердечників та астматиків — Н.Гармаш.

Різкі зміни погоди погіршать стан сердечників та астматиків — Н.Гармаш.Різкі перепади погоди можуть значно погіршити стан людей з хронічними серцево-судинними та бронхо-легеневими хворобами.

Про це попереджає головний імунолог Черкаської області Наталя Гармаш, повідомляє УНН-Центр.

“У метеонечутливих людей зі здоровим серцем можуть бути хіба що незначні перепади артеріального тиску та емоційного стану. А от у людей з хронічними захворюваннями серцево-судинної та бронхолегеневої систем перепади атмосферного тиску та вологості в осінньо-весняний період можуть викликати значне погіршення стану, аж до загострення хвороби”, - сказала Наталя Гармаш.

Лікар наполягає, що прості заходи з профілактики можуть гарантувати безпроблемне переживання складного періоду. Вони полягають у виконанні основних лікувальних процедур (контроль артеріального тиску, вживання ліків, застосування інгалятора тощо). Вона радить також зменшити психоемоційне навантаження.

“По можливості треба зменшити час, який пацієнт проводить перед монітором комп’ютера, та перегляд політичних новин. Замість цього краще було б влаштувати прогулянку перед сном та прийняти ванну з хвоєю або морською сіллю. Обов’язково на осінь треба приймати препарати-антиоксиданти (ненасичені жирні кислоти Омега-3, вітаміни А, Е, С, настоянки валеріани, пустирника та глоду. Банальна, але дієва порада: дотримуватись здорового режиму дня, забезпечити собі достатню тривалість сну, зменшити навантаження жирною та м’ясною їжею, при відсутності протипоказань збільшити вживання лужної води”, - порадила Наталя Гармаш.

Найголовніше — вона наполягає, що у випадку, якщо за три доби стан людини за умови дотримання цих простих правил не покращився, необхідно обов’язково звертатися до свого лікаря. Це допоможе попередити серйозні ускладнення основної хвороби (наприклад, при гіпертонічній хворобі серця ускладненнчям може бути інсульт).
Наверх