Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 02 гру 2018 15:00

Обережно! Експерти попередили про небезпеку перезрілих бананів

Обережно! Експерти попередили про небезпеку перезрілих бананівНезважаючи на те, що банан прийшов до нас з екзотичних країн, він давно став одним з найбільш популярних фруктів серед українців.

Хтось не любить банани з чорними крапками, що покривають шкірку, інші ж, навпаки, вибирають тільки такі, вважаючи їх найсмачнішими. Чи можна вживати перезрілі плоди в їжу, - розповів портал Healthy Style.

Виявляється, переспілі банани можуть заподіяти шкоду здоров'ю людини.

Є, звичайно, сорт бананів, які мають на своїй шкірці чорні крапочки і при цьому вони є безпечними, але в наші краї їх не завозять. Якщо ж вам на очі попалися такі банани, швидше за все, чорні крапки свідчать про не першу свіжiсть продукту.

Банани, які тільки потрапляють на прилавки магазинів, мають жовту шкірку з зеленуватим відтінком. Через два-три дні шкірка повністю жовтіє, через тиждень – повністю покривається чорними плямами. Якщо плід під час транспортування піддавався переохолодженню – чорні плями і смуги з'являться набагато раніше.

Від не свіжих бананів можна отруїтися, особливо влітку – коли в тріснутій шкірці тропічного фрукта можуть розмножуватися мухи-дрозофіли. У цьому і криється основна небезпека. Харчуючись плодом, муха одночасно відкладає в нього яйця. Помітити це відразу ж неможливо, але якщо заражені банани залишити в поліетиленовому пакеті, то через кілька днів можна побачити безліч личинок на плодах.

При виборі бананів, звертайте увагу на цілісність плоду.
Наверх