Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 03 лис 2016 11:59

СЬОГОДНІ - ДЕНЬ ІНЖЕНЕРНИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ!

СЬОГОДНІ - ДЕНЬ ІНЖЕНЕРНИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ!День інженерних військ України - свято, встановлене в Україні «…ураховуючи заслуги інженерних військ у зміцненні обороноздатності держави…» згідно з Указом Президента України «Про День інженерних військ» від 27 жовтня 1999 р. № 1399/99.

Інженерні війська — спеціальні війська, рід військ Сухопутних військ, призначені для інженерного забезпечення бойових дій частин, з'єднань і об'єднань всіх видів збройних сил.

Діяльність військових інженерів зводиться до ліквідації наслідків руйнувань і завалів з метою забезпечення просування військ, розмінування місцевості, доріг, будівель, станцій, вулиць, аеродромів, пророблення проходів в мінних полях, організовують переправи через річки, маскують об’єкти, споруджують укриття для військової техніки і особового складу.

щороку інженерні війська задіють у роботах по ліквідації наслідків різних стихійних лих і катастроф, а саме повеней у Західній Україні, відновлення гідротехнічних споруд і мостів після льодоходу, проведенні рятувальних робіт, а також за знищення снарядів, що залишилися з часів Великої Вітчизняної війни.

Вітаємо представників українських інженерних військ з їх професійним святом. Ваша спеціалізація одна з найбільш гідних, а ті, хто не розуміє цього – не розуміє суті війни. Того, що битви далеко не завжди виграються тими, хто кидається на ворога з автоматом напереваги.
Наверх