Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 лис 2016 18:31

Завершився процес призначення житлових субсидій на новий опалювальний період.

Завершився процес призначення житлових субсидій на новий опалювальний період.31 жовтня 2016 року в Україні завершився процес призначення житлових субсидій на новий опалювальний період (2016-2017 рр.).

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Інформація про розмір субсидії, визначений на основі сукупного доходу кожного окремого домогосподарства, та інформація про тарифи від надавачів послуг буде відображена у листопадових платіжках за оплату комунальних послуг.

Згідно з даними Міністерства соціальної політики середній розмір житлової субсидії в Україні у цьому опалювальному сезоні становить 2 000 грн. Це розвіює один з найпоширеніших у суспільстві міфів про те, що «клопоту з оформленням субсидії багато, а в реальності вона може скласти мізерну суму». Більше того, повертати її не потрібно, навіть у разі продажу квартири, на яку була оформлена житлова субсидія.

Обов’язковий платіж українців за комунальні послуги є навіть меншим, ніж у минулому опалювальному сезоні (з травня 2016 року зріс прожитковий мінімум – 1399 грн, який входить у формулу розрахунку розміру субсидії). Загалом, чим менші доходи має родина, то нижчими будуть її витрати на комунальні послуги і більшим розмір державної підтримки.

У кожного окремого домогосподарства свій індивідуальний розмір субсидії: чим більший сукупний дохід сім’ї, тим більшим є її особистий платіж за комунальні послуги, і навпаки. Держава потурбується про кожного, чий невисокий рівень доходу поки не дозволяє самотужки сплачувати ринкові ціни за газ і тепло.
Наверх