Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 01 лис 2016 14:14

Відсьогодні усі українці можуть оформити ID-паспорт.

Відсьогодні усі українці можуть оформити ID-паспорт.Паспорт громадянина України буде видаватися Центрами надання адміністративних послуг та виготовлятися тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

Усі громадяни України з 1 листопада зможуть оформити паспорт у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Про це йдеться в постанові Кабміну №475 від 26 жовтня 2016 року.

«Запровадити із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру з 1 листопада 2016 року оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм... громадянам України», - йдеться у документі.

Як зазначається, з прийняттям постанови паспорт громадянина України буде видаватися центрами надання адміністративних послуг; виготовлятися тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій; видаватися кожному громадянину України, який досяг чотирнадцятирічного віку; оформлюватися для осіб, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли вісімнадцятирічного віку, - на кожні 10 років; містити інформацію про податковий номер (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків) або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Також Кабмін установив, що до завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджено цією постановою, паспорт громадянина України може оформлятися з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки. При цьому у документі вказано, що прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, зразок бланка якого затверджено цією постановою, з 1 листопада 2016 року припиняється, а паспорт громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, оформлений та виданий на підставі документів, поданих до 1 листопада 2016 року, є чинним протягом строку, на який його було видано.

Хоча старі паспорти залишаються в обігу, оновити фотографію, змінити прізвище чи отримати новий документ у разі втрати уже неможливо.
Наверх