Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 01 гру 2018 09:00

В Кабміні розповіли, для кого пенсії зростуть вже з 1 січня наступного року

В Кабміні розповіли, для кого пенсії зростуть вже з 1 січня наступного рокуІз наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке проходитиме щороку.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Головний позитив пенсійної реформ, що люди не відчули в цьому році, але що відчують у 2019 році, – це те, що з наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке проходитиме щороку. Люди побачать, що вже не від рішень уряду залежить перерахунок пенсій", – сказав Розенко.

Він пояснив, кому пенсії підвищать першочергово: "Із наступного року – 1 січня 2010 року – отримають черговий перерахунок пенсії, осучаснення, підвищення – військові пенсіонери. І з 1 березня – всі категорії громадян, всі пенсіонери отримають перерахунок пенсії залежно від зміни коефіцієнтів і від базового розміру мінімальної зарплати, за якою розраховують пенсії. Тобто це вже автоматичний режим, який відчують на собі всі люди".

Політик також розповів, що в цьому році рівень пенсійного забезпечення в Україні збільшився, тому що пішов перерахунок військовослужбовцям. Також, за його словами, протягом року збільшуються пенсії людям, пенсії яких залежить саме від прожиткового мінімуму.

Дефіцит і борг Пенсійного фонду не збільшилися, і ми працюємо в межах наших запланованих графіків. Ми говоримо про те, що ми навпаки, будемо скорочувати бюджет Пенсійного фонду", – додав Розенко.
Наверх