Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 01 гру 2018 12:00

Декретна відпустка в Україні: Що зміниться в 2019 році

Декретна відпустка в Україні: Що зміниться в 2019 роціМіністерство соціальної політики України надало роз'яснення про те, які види допомоги можуть отримати сім'ї в 2019 році після народження дитини.

У зв'язку з тим, що останнім часом в інтернеті активно поширюються чутки про те, що українським жінкам "скасують декрет", представники Мінсоцполітики дали роз'яснення щодо додаткових видів допомоги в 2019 році.

В директораті соціальних послуг та інтеграції Міністерства соціальної політики повідомили, що матеріальна допомога сімей з дітьми, забезпечується шляхом надання державної грошової допомоги згідно із Законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".

У Законі зазначено, що сім'ям надається така допомога:

- допомога у зв'язку з вагітністю і пологами. На неї мають право вагітні жінки, в тому числі неповнолітні, які не застраховані в системі обов'язкового загальнообов'язкового державного соціального страхування.
- допомога при народженні дитини. Надається одному з батьків, опікуну, які проживають разом з дитиною.
- з 1 вересня 2018 року при виписці новонародженої дитини в пологовому будинку або за місцем його проживання видається одноразова натуральна допомога "Пакунок малюка".
- з 1 січня 2019 року до всіх вище перерахованих додасться ще одна допомога – відшкодування послуги по догляду за дитиною до 3 років "муніципальна няня" у розмірі місячного прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, встановленого на 1 січня відповідного року (в 2018 році ця сума склала 1492 гривні).

У міністерстві зазначили, що всі нові види допомоги вводяться додатково і не впливають ні на тривалість відпустки по догляду за дитиною, ні на виплату державної допомоги. Усі встановлені види допомоги раніше скасовувати не планується.
Наверх