Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Цей день в історії 30 жов 2016 12:48

Сьогодні - День автомобіліста і дорожника.

Сьогодні - День автомобіліста і дорожника.Сьогодні, 30 жовтня, в Україні святкується День автомобіліста і дорожника.

День автомобіліста і дорожника встановлений Указом Президента України № 452/93 від 13.10.1993 р. і відзначається в останню неділю жовтня.

Одного разу хтось колись вигадав це прекрасне диво - колесо. І, поїхали! Назвіть хоча б одну сучасну людину на землі, з якою ви б особисто були знайомі, і яка жодного разу в своєму житті не користувалася б цим диво-винаходом. Одне з самих широких застосувань використання колеса - це всілякі транспортні засоби, більша частина яких, це автотранспорт. Не варто забувати і про те, що саме автотранспорт є на сьогоднішній день найбільш небезпечним засобом пересування. Яка відповідальність лежить не тих, хто сідає за кермо, займається виготовленням, обслуговуванням і ремонтом автомобільного транспорту та доріг, по яких здійснюється його пересування? Це величезна відповідальність. Відповідальність не тільки за своє власне життя, але і за життя пішоходів та пасажирів.

Всім нам відомі умовності, що серед водіїв є і професіонали, і аматори. Але, як можна не любити керувати транспортним засобом, коли у тебе під капотом є щось, що покірно змушує все це їхати. І рухатися не тільки з пункту «А» в пункт «Б», але і в інші, не менш привабливі пункти, та ще й кілька пошвидше черепахи. Як можна не бути професіоналом у справі, яку ти любиш? Це просто неможливо! Відповідальність, любов і професіоналізм. Це відмінна риса всіх без винятку водіїв!

До урочистостей причетні всі співробітники, що мають відношення до автомобільного транспорту, незалежно від займаної посади і вислуги років. У їх числі - водії рейсових маршрутів, що обслуговує, ремонтний персонал підприємств-перевізників, працівники, інженери, конструктори автозаводів, фабрик, що виготовляють відповідні запасні частини та комплектуючі. День автомобіліста вважають своїм викладачі, студенти, випускники профільних навчальних закладів, мешканці населених пунктів, для яких виготовлення колісної техніки є містоутворююче галуззю.

У День автомобіліста ми приєднуємось до привітань на адресу всіх, хто так чи інакше пов’язав своє життя з автотранспортом. Бажаємо Вам безпечної їзди, надійної роботи всіх вузлів і агрегатів, а також здоров’я, успіхів у праці та сімейного щастя! Зі святом автомобіліста!
Наверх