Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 лис 2018 14:00

"Євробляхерам" в Україні готують новий "сюрприз"

"Євробляхерам" в Україні готують новий "сюрприз"Глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна запропонувала затвердити пропозицію про встановлення термінів для пільгового розмитнення автомобілів, які були ввезені в Україну.

Южаніна озвучила ряд ідей, які профільний комітет підтримав після внесення народними депутатами. Зокрема, нардеп запропонувала встановити терміни для пільгового розмитнення автомобілів, які були ввезені в Україну (так званих "євроблях").

Тобто крім ставок акцизу, затверджених в першому читанні, пропонується надати пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які будуть розмитнені протягом 30 днів після вступу закону в силу.

Ті ж авто, які будуть розмитненні в наступні 60 днів, будуть розмитненні з коефіцієнтом 0,75. Крім того, всі сплачені податки за розмитнення "евроблях", які були ввезені до прийняття закону, повинні надійти до Пенсійного фонду України.

Що стосується пільгового розмитнення електромобілів, то з цього питання було внесено понад 40 правок. Вони будуть винесені на обговорення в сесійну залу парламенту, заявила Южаніна.

За її словами, законопроекти повинні бути розглянуті в другому читанні і в цілому 8 листопада.

Нагадаємо, в першому читанні законопроекти про нові правила ввезення в Україну автомобілів на єврономерах парламент прийняв на початку липня.

Законопроект №8487 пропонує встановити базові ставки акцизного податку для нового автомобіля з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю і для дизеля - 75 євро. А визначення акцизного податку для кожного легкового автомобіля буде здійснюватися шляхом застосування коефіцієнтів до цих базових ставок. На коефіцієнти впливатиме об'єм циліндрів двигуна і вік авто.

Законопроект №8488 прописує штрафи за порушення терміну перебування авто на "євробляхах" в режимі транзиту.

На думку народного депутата від БПП Оксани Продан законопроект №8487 може істотно ускладнити життя господарів "євроблях". Згідно з його тексту, всі власники автомобілів на єврономерах будуть зобов'язані вивезти свої авто з України, знайти їх власників, зняти машини з реєстрації, повернути в Україну і вже тут сплатити мито, акциз та ПДВ.
Наверх