Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 27 жов 2016 16:54

«Чорним» лісорубам оголошують війну.

«Чорним» лісорубам оголошують війну.Кабінет Міністрів України прийняв постанову про удосконалення нормативно-правових актів зі здійснення заходів з поліпшення санітарного стану лісів та затвердження нової редакції Санітарних правил в лісах України.

Таке рішення було прийнято в ході засідання Уряду 26 жовтня, повідомляє Міністерство аграрної пополітики та продовольства України.

«Чудова новина прямо із засідання Кабміну. Прийнято нашу пропозицію про запровадження нових правил санітарних рубок лісів! Вимоги нових Правил дають можливість максимально зменшити площі суцільного вирубування дерев у лісах України!», – написав на своїй сторінці у фейбсук Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Прийняття постанови удосконалює механізм призначення та здійснення заходів з поліпшення санітарного стану лісів, обмежує, а на окремих ділянках лісу природно-заповідного фонду і навколо місць гніздування рідкісних хижих птахів – зовсім забороняє проведення санітарних рубок, запроваджує більш жорсткі критерії щодо принципів лісогосподарювання, які відповідають європейській стратегії збереження біологічного та ландшафтного різноманіття.

Також, за словами, Кутового вимоги нових Санітарних правил в лісах України дають можливість максимально зменшити площі суцільного вирубування дерев, яке буде застосовуватись лише за умови безповоротного пошкодження лісів стихійними факторами непереборної сили (пожежі, вітровали, буреломи, масове всихання тощо).

Передбачені цими Правилами нормативні приписи забезпечать інформування громадськості, органів місцевого самоврядування і Держекоінспекції про стан лісових насаджень та прозорість прийняття рішень щодо підстав планування і правомірності призначення у них відповідних заходів з поліпшення санітарного стану лісів. Також міністр зазначив, що готується інтерактивна карта, на якій буде видно породи дерев і обсяги вирубок. «Оголошуємо війну «чорним» лісорубам. Будемо наполягати на кримінальній відповідальності для тих, хто займається злочинами з лісоресурсами!», – додав Тарас Кутовий.
Наверх