Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 27 жов 2016 16:49

На Черкащині стартувала інноваційна програма агрострахування.

На Черкащині стартувала інноваційна програма агрострахування.У Черкаській області запрацювала інноваційна комплексна програма страхування для агробізнесу «Ваш Урожай – Наша турбота».

Про це офіційно оголосили в ході прес-конференції, присвяченої питанням покращення доступу до фінансових продуктів, повідомляє управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Під час засідання координатор напрямку агрострахування проекту Міжнародної Фінансової корпорації (IFC) «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» Андрій Заріпов повідомив учасникам про те, що IFC розроблено інноваційну комплексну програму страхування пшениці та кукурудзи для сільгоспвиробників «Ваш урожай – Наша турбота». Зазначена програма IFC, яка була розроблена спільно з компаніями-партнерами – IFC, Syngenta, Credit Agricole Bank та страхова компанією «АХА страхування», дозволяє суттєво розширити доступ до фінансування аграріїв та сприятиме більш активному використанню агрострахування в Україні.

Необхідно відмітити, що це – перший етап реалізації такого інноваційного страхового продукту в Україні. Програма «Ваш урожай – Наша турбота» була доступна лише сільгоспвиробникам Полтавської і Вінницької областей, а відтепер і аграріям Черкащини.

При обговоренні інновацій, представники компаній-партнерів підкреслили, що основне завдання у реалізації агрострахового продукту – збереження та захист посівів і врожаю сільськогосподарських культур від ризиків, що виникають у процесі вирощування.

– Сільське господарство є ризиковим видом діяльності, адже аграрії певний відсоток врожаю втрачають від зміни погодних умов. Тож страхування є реальним інструментом, який може зберегти фінансову стабільність виробника, – зазначив начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

– Зберегти свій урожай буває непросто, але ця програма розвіює міфи і страхи про складність роботи з продуктами агрострахування, – підтримала Ігоря Колодку керівник групи з розвитку бізнесу Syngenta в Україні Хелен Феірлемб.

Протягом перших трьох років роботи користувачі отримають спеціальні пільгові умови, консультативну підтримку та можливість взяти участь у тренінгах з агрострахування.

– Ми вже маємо успішний досвід роботи з інноваційними програмами від IFC, також маємо досвід агрострахування. Можливість захистити свій врожай стає доступнішою, завдяки спрощеній системі оформлення та навчальним консультаціям», – зазначив фінансовий директор компанії СТОВ «АгроКо» Олександр Хижняк.

За умовами програми компанія Сингента надаватиме агровиробникам товарний кредит, а Креді Агріколь Банк – грошовий кредит. Разом партнери покриватимуть до 50% витрат на оплату страхової премії, друга половина має бути оплачена агровиробником. Продукт перестраховано надійним міжнародним перестраховиком.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА
Наверх