Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 03 лис 2018 08:30

3 листопада - Дмитріївська поминальна субота: Що не можна робити в цей день

3 листопада - Дмитріївська поминальна субота: Що не можна робити в цей день3 листопада для православних християн особливий день. Це не свято. А, скоріше, день пам'яті, коли прийнято згадувати і поминати покійних. ​У православному календарі він називається Дмитріївська поминальна субота - остання поминальна субота в році.

Дмитріївська поминальна субота - це найближча субота перед днем пам'яті св. великомученика Димитрія Солунського. Цього року вона припадає на 3 листопада.

Батьківською вона називається тому, що наші предки вважали ніби померлі йдуть до батьків, предкам. Тому в батьківську суботу треба помолитися особливим чином не тільки за померлих батьків, але і взагалі за рідних і близьких людей, що покинули цей світ.

Що категорично не можна робити 3 листопада в Батьківську суботу:

- У Димитріївську суботу заборонено погано говорити про покійних, згадувати неприємні ситуації, пов'язані з ними або лаяти, так ви можете розгнівати їх душу.
- Під час поминального обіду суворо заборонено вживати спиртні напої.
- Не доречно веселитися, співати пісні, слухати веселу музику, це недоречно, тому що це день пам'яті тих, кого вже немає в живих, тому веселощі недоречні.
- Людей, які наклали на себе руки церква не поминає, тому свічку за упокій душі ви поставити не зможете, але ви можете сходити на могилу або помолитися вдома.
Наверх