Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 12 лис 2018 10:00

Медична реформа: Чого чекати українцям у 2019 році

Медична реформа: Чого чекати українцям у 2019 роціДля українців у 2019 році послуги медицини знову зміняться.

Так, Міністерство охорони здоров'я України підрахує, скільки коштує кожна послуга у лікарні, і за цими тарифами фінансуватиме медустанови.

Безкоштовні пологи


У МОЗ обіцяють, що ніяких грошей "у кишеню" лікаря більше не буде. За кожну породіллю Національна служба перераховуватиме у пологовий будинок гроші.

"Пологи і спостереження за вагітністю будуть безкоштовними у 2019 році і в подальшому. Держава на 100% покриє вартість цих послуг", — зазначили у відомстві.

Швидка "літатиме"


Швидку допомогу розділять на екстрену, коли потрібна термінова госпіталізація, і невідкладну — вона буде виїжджати, коли загрози для життя людини немає, але є загроза для здоров'я: загострюється хронічна хвороба, підвищилася температура або тиск.

Реформування екстреної медичної допомоги розраховано на 5 років — із 2018-го по 2022 рік. Її головним підсумком має стати зменшення смертності пацієнтів, оскільки карети швидкої будуть на місці через 4-8 хвилин після виклику, а не 10-20 хвилин, як зараз.

Безкоштовна діагностика


Щоб зробити будь-який аналіз або діагностику, обов'язково треба буде мати направлення сімейного лікаря. Тільки з ним можна безкоштовно пройти рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця та інші аналізи й діагностичні процедури.

Електронна картка пацієнта


У неї лікарі вноситимуть усі дані про здоров'я людини й призначатимуть лікування. Так, лікарям не доведеться довго вивчати записи своїх колег, вони одразу зможуть отримати потрібну інформацію.
Наверх