Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 25 лис 2018 08:00

В Україні пропонують штрафувати роботодавців за затримку зарплат

В Україні пропонують штрафувати роботодавців за затримку зарплатВ Україні пропонують карати компанії, які затримують співробітникам заробітну плату. Ухвалення закону дозволить українцям вимагати з роботодавця виплату пені за кожний день затримки.

Проект закону розробили в Міністерстві соціальної політики.

Затримка виплати зарплати більше, ніж на 15 календарних днів дає співробітнику компанії право відмовитися від виконання службових обов'язків, поки роботодавець не виплатить повну суму заборгованості. Затримкою авторами проекту запропоновано вважати виплату менше 50% суми за 1 календарний місяць.

Для цього працівником має бути складено в письмовій формі попередження роботодавцю, не пізніше ніж за два дні до невиходу на роботу через затримку зарплати. Пеню для роботодавця зрівняють з обліковою ставкою (18%) Нацбанку за кожний день прострочення. При виплаті роботодавцем заборгованості повністю, співробітник повинен повернутися до виконання роботи на наступний день. Пропущені робочі дні з-за затримки зарплати роботодавцем повинні бути покриті за свій рахунок. Згідно із законопроектом, тимчасова відсутність працівника на робочому місці через затримку зарплати не може бути причиною для звільнення і штрафних санкцій.
Наверх