Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 12 лис 2018 14:00

Уряд вдосконалив механізм фінансової підтримки для вітчизняних фермерів

Уряд вдосконалив механізм фінансової підтримки для вітчизняних фермерівНа засіданні Уряду було прийнято рішення про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств.

"Уряд є достатньо гнучким та мобільним і оперативно реагує на запити галузі. Мінагрополітики у тісній співпраці з Асоціацією фермерів та приватних землевласників, громадськими організаціями напрацювали зміни, які суттєво скорочують перелік документів та вимог до потенційних отримувачів фінансової підтримки, а також розширюють преференції для фермерів та кооперативів", - прокоментував перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

За його словами, завдяки змінам доступ до фінансових ресурсів для фермерських господарств і кооперативів значно спрощено, що сприятиме зростанню їх кількості і розвитку сільськогосподарської діяльності.

Зокрема, змінами передбачено:

- надавати часткову компенсацію членам ФГ відповідно до сплаченого єдиного соціального внеску;
- надавати фінансову підтримку новостворених ФГ у період їх становлення з розрахунку на 1 га;
- розширити перелік банків, через які можна подавати документи на отримання фінансової підтримки;
- розширити напрями діяльності кооперативів, зокрема, до молочарських та ягідних додати овочеві кооперативи та із заготівлі і переробки дикорослих ягід, грибів і рослин.
Наверх