Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 22 лис 2018 06:00

Секрети здоров'я: Цей овоч істотно сповільнює старіння

Секрети здоров'я: Цей овоч істотно сповільнює старінняОдин з найбільш корисних зимових продуктів, який на думку лікарів обов'язково повинен бути присутнім в раціоні в осінньо-зимовий сезон - це селера.

За силою цілющих властивостей селеру ставлять на один рівень з женьшенем.

Вчені настійно рекомендують додавати селеру в супи і салати, - але найкраще вживати цей овоч в поєднанні з оливковою олією. Селера допомагає загальмувати старіння організму - цьому сприяє унікальний набір білків, вітамінів, кислот і мінералів, який міститься в ній і забезпечує стабільну роботу клітин.

Зокрема, селера багата вітамінами групи В, містить провітамін А, вітамін К, вітамін Е і аскорбінову кислоту. У коренеплодах і листках рослини містяться цінні амінокислоти: каротин, аспарагін, нікотинова кислота, тирозин, ефірні масла і мікроелементи.

У природі практично немає альтернатив селері, відзначають фахівці. Вживання селери активізує виведення з організму шлаків і токсинів, тим самим підтримуючи хороший стан шкіри. Крім того, селера є антиоксидантом: цей овоч бореться з вільними радикалами, які руйнують клітини і провокують розвиток онкологічних захворювань. Сік селери активно застосовується в косметології як протизапальний і антивугревий засіб.

Крім того, селера має сечогінний ефект, в результаті чого сприяє виведенню з організму зайвої води, нормалізує вагу. Завдяки поєднанню вітамінів і мінералів в своєму складі селера забезпечує стійкість клітин організму до шкідливих впливів - з цієї причини селера виявиться особливо корисною для хворих на цукровий діабет, літніх людей.
Наверх