Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 10 гру 2018 09:00

Корисні поради: Вчені пояснили важливість відомого вітаміну

Корисні поради: Вчені пояснили важливість відомого вітамінуВітамін D має найбільший вплив на здоров'я серцево-судинної системи людини. Також наявність у достатній кількості цього елементу допомагає витримувати тривалі навантаження і добре впливає на кістки.

До такого висновку прийшли кардіологи, вивчивши вплив споживання вітамінів, пише Europain Journal of Preventive Cardiology.

Збільшувати кількість вітаміну D медики порадили за допомогою харчових добавок або прогулянок під сонячними променями. "Велика кількість вітаміну D в організмі статистично пов'язана із високою витривалістю. Також добре відомо, що він позитивно впливає на кістки і роботу серця", — пояснив Амр Мараван, вчений із університету Вірджинії.

Повідомляється також, що медики виявили низку нових корисних властивостей цього вітаміну. Доведено, що він знижує ризик інфаркту і смерті від нього, а також уповільнює розвиток склерозу.

Також біологи провели експеримент, годуючи хробаків великою кількістю вітаміну. Результати показали, що цей елемент захищає від розвитку діабету й раку, а також уповільнює старіння.
Наверх