Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 05 лис 2018 12:00

Синоптики розповіли про магнітні бурі в листопаді

Синоптики розповіли про магнітні бурі в листопадіДля метеозалежних людей корисно знати прогноз магнітних бур на листопад 2018 року. Поінформованість про геомагнітну обстановку дозволить заздалегідь підготуватися до несподіванок і капризів Сонця, а також поберегти здоров'я і загальне самопочуття.

Протягом усього листопада Сонце помітно активізується, очікується кілька незначних, але тривалих магнітних сплесків.

На початку місяця, 7-го числа, відбудеться потужний спалах, що викличе сильну магнітну бурю, яка триватиме до 11 листопада. Саме в ці дні сонячний вітер середньої інтенсивності долетить до Землі і спровокує погіршення здоров'я і загострення депресії. Найбільш гостро магнітні бурі вплинуть на самопочуття з 9 по 10 листопада, коли має сенс знизити робочий темп і присвятити час профілактичному лікуванню.

У листопаді очікуються ще дві бурі у другій половині місяця, однак по силі вони будуть слабкіше. Геомагнітне збурення середньої активності буде відзначатися з 15 і з 21 числа.

Під час магнітних бур і серйозних геомагнітних коливань чутливі до них люди часто відчувають головний біль, безсоння, порушення роботи серцево-судинної системи, загострення хронічних захворювань, зниження працездатності, занепад сил, а також зміни настрою, стреси і депресії.

Щоб легше пережити магнітні бурі в листопаді, обмежте серйозне фізичне навантаження; відкладіть на більш відповідний час роботу, що вимагає підвищеної уваги; намагайтеся уникати стресових ситуацій, скандалів, з'ясування стосунків; частіше відпочивайте і бувайте на свіжому повітрі в ранкові та вечірні години; стежте за своїм самопочуттям, артеріальним тиском і виконуйте рекомендації лікарів; харчуйтеся правильно, особливо в дні магнітних бур, щоб знизити рівень холестерину в крові. Рекомендується рослинна дієта, натуральні соки і відвари, молочна дієта і нежирне м'ясо, відмовтеся від алкогольних напоїв в період магнітних бур.
Наверх