Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 17 лис 2018 16:00

Солодкі друзі схуднення: Топ-7 найбільш низькокалорійних солодощів

Солодкі друзі схуднення: Топ-7 найбільш низькокалорійних солодощівДієтологи назвали солодощі, які можна їсти, не боячись набрати зайві кілограми.

Солодощі є своєрідним антидепресантом, без якого багато людей жити не можуть, особливо в холодний і похмурий сезон. Але тут є і зворотна сторона: від солодощів поправляються, і нещасливі кілограми на вагах кого завгодно вженуть в депресію не тільки похмурим осіннім вечором, але і сонячним літнім ранком.

Дієтологи назвали кілька солодощів, які принесуть фігурі найменшу шкоду, але попередили: це зовсім не означає, що потрібно їсти їх кілограмами. Все добре в міру.

Отже, до списку низькокалорійних солодощів увійшли:

1.Чорний шоколад

Він не тільки містить менше калорій в порівнянні з молочним, а й корисний для зміцнення судин.

2. Мед

В принципі мед за своєю калорійністю не поступається цукру, але він солодший і тому з'їдається менше. До того ж в його складі містяться вітаміни, мінерали та амінокислоти.

3. Мармелад

По праву вважається одним з найбільш низькокалорійних десертів. Завдяки вмісту в ньому пектину, що володіє властивостями абсорбенту, мармелад здатний знижувати холестерин і активізує виведення з організму небажаних компонентів.

4. Зефір

Ще один друг схуднення - зефір, який відрізняється не тільки низькою калорійністю, а й дає організму фосфор, залізо і білок.

5. Пастила

Ще один дієтичний варіант десерту, близький зефіру і мармеладу.

6. Натуральні цукати

Цей вид десерту є джерелом важливих для зміцнення імунітету, нервової системи речовин - аскорбінової кислоти, бета-каротину, токоферолу.

7. Халва

Хоча вона відноситься, скоріше, до середньокалорійних, а не низькокалорійних продуктів, все одно вона набагато краща десертів з вмістом білої муки і насичених жирів. До того ж помірне споживання халви корисно для серця.

"Неможливо не погодитися з тим, що всі ці солодощі дійсно корисніше солодкої випічки і тортів, особливо магазинних, зазначила дієтолог Лариса Буткова. - Але я б все ж радила більшу увагу звернути на фрукти - яблука, хурму, банани, цитрусові. А якщо душа вимагає неодмінно саме цукерок, можна замінити їх маленьким "бутербродом": шматочок чорного шоколаду з волоським горіхом і курагою або чорносливом".
Наверх