Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Економіка 19 жов 2016 12:14

Збільшення розміру мінімальної заробітної плати – серед пріоритетних завдань Уряду.

Збільшення розміру мінімальної заробітної плати – серед пріоритетних завдань Уряду.Про це заявила перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська у ході виступу на зустрічі представників Кабінету Міністрів України з представниками об’єднань професійних спілок та організацій роботодавців під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Одним із головних питань, на якому зосередила увагу присутніх Ольга Крентовська, – підвищення рівня оплати праці.

– Збільшення розміру мінімальної заробітної плати до розміру фактичного прожиткового мінімуму є нашим пріоритетним завданням, – зауважила Ольга Крентовська і додала, що у 2017 році мінімальна зарплата зросте на 10,1 відсотки, при зростанні індексу інфляції 8,1 відсотки. Завдяки виконанню рішень Уряду протягом 2016-2017 років буде забезпечено підвищення реальних доходів працюючих громадян та поетапне встановлення конкурентноспроможної заробітної плати у бюджетній сфері.

Окремо Ольга Крентовська наголосила на питанні затримок виплати заробітної плати. Вона зауважила, що Міністерство соціальної політики веде щотижневий моніторинг стану виплати заробітної плати:

– В результаті цього моніторингу формується реєстр підприємств-боржників та надсилається у відповідні органи державної влади, – повідомила перший заступник Міністра.
Наверх