Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 жов 2018 07:00

Ошатно, апетитно і смачно: Пиріг з гарбуза

Ошатно, апетитно і смачно: Пиріг з гарбузаВипічка з гарбуза може стати в нагоді і для приємного сімейного чаювання, і для частування друзів, що завітали на вогник, і для прикраси святкового столу.

Випічка гарбуза виходить ошатною, апетитною і смачною. Приємний аромат привносить мускатний горіх, а додане в начинку яблуко облагороджує специфічний гарбузовий смак.

Рецепт випічки з гарбуза у духовці передбачає пісочне тісто, з яким легко впорається навіть починаюча господиня.

Інгредієнти:

для пирога:

- 100 г вершкового масла,
- 1 ст. ложка сметани,
- 1 яйце,
- 200 г борошна,
- 2 ст. ложки цукру,
- 10 г ванільного цукру,
- 1 ч. ложка розпушувача,

для начинки:

- 400 г гарбуза,
- 200 г яблук,
- 100 г вершкового масла,
- 3 ст. ложки цукру,
- щіпка мускатного горіха.

Приготування:

1. Приготуй тісто для випічки з гарбуза. Розм'якшене вершкове масло порубай ножем із просіяним борошном, розпушувачем і цукром до стану крихти. Додай яєчний жовток, сметану, ванільний цукор, перемішай і заміси тісто. Загорни тісто в плівку і відправ у холодильник на 40 хвилин.

2. Тепер можна зайнятися начинкою для випічки з гарбуза. Гарбуз очисти від шкірки і насіння і натри на крупній тертці. Яблука також очисти і потри на крупній тертці або дрібно поріж.

3. У розігріте вершкове масло насип цукор і прогрій на слабкому вогні 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Потім закинь на сковороду гарбуз і тушкуй на середньому вогні, 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

4. Додай яблука і готуй іще 5 хвилин. Зніми гарбуз з вогню, додай мускатний горіх, перемішай і остуди.

5. Від остиглого тіста відділи більшу частину і розподіли по змащеній маслом формі для випікання. Виклади на тісто гарбузову начинку.

6. З тіста виріж фігурки і прикрась ними гарбузовий пиріг. Збий яєчний білок із щіпкою цукру і змасти ним зверху пиріг.

7. Відправляй пиріг у розігріту до 180°С духовку. Випічка з гарбуза в духовці буде готова через 30 хвилин.

Смачного!
Наверх