Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Суспільство 14 жов 2016 00:00

ПРИВІТАННЯ ПРОТОІЄРЕЯ СПАСО-ПРЕОБРАЖЕНСЬКОГО ХРАМУ ОТЦЯ ОЛЕГА МАРХАЛЕВИЧА ЗІ СВЯТОМ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ.

ПРИВІТАННЯ ПРОТОІЄРЕЯ СПАСО-ПРЕОБРАЖЕНСЬКОГО ХРАМУ ОТЦЯ ОЛЕГА МАРХАЛЕВИЧА ЗІ СВЯТОМ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ.
Дорогі односельчани!


Сьогодні ми відзначаємо чудове свято – Покров Пресвятої Богородиці.

Подія, яку ми вшановуємо 14 жовтня відбувалася в далекому Константинополі під час правління імператора Лева Мудрого. До міста підступили сарацини і хотіли завоювати його. Сили були нерівні. У людей залишилася одна надія – на Бога і Пресвяту Богородицю. Жителі Константинополя зібралися у Влакернському храмі на молитву. Цей храм був збудований на честь Пресвятою Богородиці і у ньому зберігалася риза Пресвятої Богородиці. Під час вечірнього богослужіння явилася Богородиця, яка молилася за мир із сонмом ангелів, пророків, апостолів, і покривала своїм покровом усіх християн.
Не усі присутні бачили це видіння, лише святий Андрій Юродивий і його учень Єпіфаній. Скоро звістка про це чудо облетіла усе місто, і городяни сповнилися сили, радості і віри, що Господь по молитвам Пресвятої Богородиці визволить місто від ворогів. Зрештою, так і сталося.

Хоч подія ця відбулася далеко, це свято одразу полюбилося українському народу.Це чудо ще раз засвідчило, що весь християнський люд має Велику Заступницю, яка молиться за нас перед престолом Божим.

І нам, дорогі браття і сестри, потрібно не забувати про це, не втрачати надії, віри, не впадати у відчай, а молитися до Пресвятої Богородиці, просити, щоб Мати усього роду християнського покрила нас своїм святим омофором, захистила від усіх бід і напастей, і дарувала нашій країні мир і спокій.

Зі святом Вас!


Протоієрей Спасо-Преображенського храму отець Олег Мархалевич
Наверх