Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 жов 2016 17:03

Після інтенсивних опадів на Черкащині похолодає.

Після інтенсивних опадів на Черкащині похолодає.Дощі продовжують скорочувати посушливі площі в Україні.

Якщо у попередній декаді їх кількості було достатньо для припинення засухи у південно-західних, південних та східних регіонах України, то 4-5 жовтня – і в центральних областях. А вже 8-10 жовтня очікуються рясні дощі, повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Він відмічає, що за останні дні на Черкащині випало від 5 до 40 мм дощу, при місячній нормі 32 мм: найменше – в Жашкові, найбільше – в Чигирині. За такої кількості опадів і зволоження посівного шару грунту в регіоні строкате.

– Проте вже 8-10 жовтня активний, добре насичений вологою південний циклон принесе в область чергову порцію рясних дощів, які за своєю кількістю та інтенсивністю перевершать показники 4-5 жовтня, – наголошує Віталій Постригань. – Тому після припинення посухи в області, залишиться ризик із забезпеченням теплом посіяних озимих, для яких лише на сьогодні на половині площ створились умови для проростання зерна.

Тож ситуація із озимими хлібами залишається тривожною. Все буде залежати від зими, характеру погоди, несприятливих агрометеорологічних умов, які можуть заподіяти шкоду посівам.

Не слід забувати і про збирання культур, що залишились на полях та присадибних ділянках. Адже, за прогнозами синоптиків, з 12 жовтня погода без істотних опадів, проте, хмарна, прохолодна та із заморозками. У наш край почне надходити холодне повітря з Арктики. Температура суттєво знизиться: вночі лише 0-5º, вдень 4-9º, у нічні та ранкові години можливі заморозки. Як відомо, заморозки із середини жовтня на Черкащині явище звичайне для нашого регіону.

За інформацією Черкаського обласного гідрометцентру
Наверх