Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Політика / Суспільство 07 жов 2016 13:05

Депутати Черкаської облради звернулися до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо потреби розробки комплексної програми дій по розчистці русел приток Дніпра.

Депутати Черкаської облради звернулися до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо потреби розробки комплексної програми дій по розчистці русел приток Дніпра.Депутати Черкаської облради звернулися до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо потреби розробки комплексної програми дій по розчистці русел приток Дніпра.

За це проголосували більшість депутатів, повідомляє Прочерк.

Як йдеться у зверненні, «в часи, коли головна водна артерія України - річка Дніпро, використовувалась для активного судноплавання виробничими підрозділами Укррічфлоту, проводилась системна очистка форватеру. Переміщуючи пісчані маси, земснаряди водночас «не давали спокою» різноманітним водоростям, що стали активно заселятись на плесах рукотворних морів.

В ті часи, тільки у серпні біля берегів виникала проблема синьо-зелених водоростей.

Однак в останні роки водорості, в тому числі водяний горіх, створюють на водах Дніпра ситуацію, що може привести до екологічної катастрофи.

Спроба локального знищення водоростей в місцях відпочинку населення не приносить позитивних результатів.

Основною з причин проблеми, що виникла, вважаємо стан води й повноводність приток – малих річок (Тясмина, Вільшанка, Рось, Золотоно́шка та ін.).

Враховуючи зазначене, ми, депутати Черкаської обласної ради, вимагаєм від Міністерства екології та природних ресурсів України вжити активних заходів із залученням провідних фахівців, по розробці, фінансуванню та реалізації комплексної програми дій по розчистці русел приток Дніпра, як першочерговий крок суттєвого покращення стану головної водної артерії України», – йдеться у зверненні.
Наверх