Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 жов 2018 11:00

Радари на дорогах: До чого готуватися водіям

Радари на дорогах: До чого готуватися водіямЗ 8 жовтня поліція використовує пристрої для вимірювання швидкості на дорогах у тестовому режимі.

Патрульні стоять із радарами на небезпечних ділянках доріг міжнародного значення та у місцях з високим рівнем аварій.

Зараз працює 25 пристроїв TruCam. Зокрема, на трасах Київ-Чоп,Київ-Одеса, Київ-Ягодин, Одеса-Рені.

"У Києві встановили на проспекті Перемоги та Бажана. Працюють, як колись ДАЇшники, - поліцейські просто тримають радар у руках. Також у місцях фіксації порушень швидкісного режиму стоять службові машини з маячками синього кольору. Не помітити патрульних неможливо. Вони не ховаються, як це було раніше. Водій не має права не зупинитися. Інакше його притягнуть до відповідальності про невиконання вимог про зупинку", - розказує юрист Вадим Володарський.

Перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год обійдеться штрафом у 255 грн. На 50 км/год - це 510 грн.

"Якщо пристрій зафіксував порушення, патрульні зупиняють транспортний засіб і виносять відповідну постанову", - додає експерт.

Для вимірювання швидкості радар використовує лазер. Він зафіксує порушника на відстані більше 1 км. Під час перевищення швидкості TruCam робить фотознімок на відстані 70 м. У приладі є запобіжники проти можливих зловживань. Він містить спеціальну систему шифрування даних. Інспектор не має доступу, і не може видалити будь-які моменти самостійно.
Наверх