Інформація / Устименко Олег
17 лис 2018 09:00
Господині на замітку: Як приготувати шоколадні трюфелі
Домашні цукерки - найсмачніші. У домашніх умовах можна приготувати навіть такий елітний вид цукерок, як шоколадні трюфелі.
Трюфелі вперше приготували французи, вони представляють собою кульки з начинкою з ганаша. Таким хитромудрим словом називають суміш шоколаду, жирних вершків і вершкового масла.
Щоб зробити смачні трюфелі, необхідно вибрати "правильний" шоколад. Так, необхідно вибирати такий, де низький відсоток добавки у вигляді сої. Також не підходить шоколад, в якому багато жиру, оскільки він досить м'який і трюфеля згодом не застигнуть. Відповідний для трюфелів шоколад той, який відколюється, як, наприклад, крижина від айсберга.
А ось який шоколад в співвідношенні какао вибрати для трюфелів, залежить від ваших смакових уподобань. Якщо хочете, щоб трюфелі вийшли з легкою гіркуватістю, тоді можна взяти шоколад з вмістом какао від 70%. Часто до трюфелів додають алкоголь, ідеальний варіант - апельсиновий лікер, хоча можна додати і віскі. Дуже цікавий смак у трюфелів, в які додали гострий перець. В кінці приготування кульки обкачують у какао, мелених горіхах, цукровій пудрі, вафельної стружці.
Ми пропонуємо приготувати трюфелі за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- Шоколад 500 г
- Вершки (33%) 250 г
- Апельсиновий лікер 50 мл
- Какао-порошок
Приготування:
1. Розтопити шоколад на водяній бані.
2. Влити теплі вершки. Ретельно перемішати.
3. Додати лікер.
4. Викласти масу в скляний посуд.
5. Накрити харчовою плівкою.
6. Поставити в холодильник на 40 хвилин до легкого затвердіння, щоб консистенція нагадувала пластилін.
7. Застелити деко / піднос пергаментом, викласти на нього ложкою трюфеля у вигляді кульок.
8. Поставити в холодильник на 15 хвилин.
9. Обваляти в просіяному какао, скачати акуратні кульки.
Смачного!
Трюфелі вперше приготували французи, вони представляють собою кульки з начинкою з ганаша. Таким хитромудрим словом називають суміш шоколаду, жирних вершків і вершкового масла.
Щоб зробити смачні трюфелі, необхідно вибрати "правильний" шоколад. Так, необхідно вибирати такий, де низький відсоток добавки у вигляді сої. Також не підходить шоколад, в якому багато жиру, оскільки він досить м'який і трюфеля згодом не застигнуть. Відповідний для трюфелів шоколад той, який відколюється, як, наприклад, крижина від айсберга.
А ось який шоколад в співвідношенні какао вибрати для трюфелів, залежить від ваших смакових уподобань. Якщо хочете, щоб трюфелі вийшли з легкою гіркуватістю, тоді можна взяти шоколад з вмістом какао від 70%. Часто до трюфелів додають алкоголь, ідеальний варіант - апельсиновий лікер, хоча можна додати і віскі. Дуже цікавий смак у трюфелів, в які додали гострий перець. В кінці приготування кульки обкачують у какао, мелених горіхах, цукровій пудрі, вафельної стружці.
Ми пропонуємо приготувати трюфелі за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- Шоколад 500 г
- Вершки (33%) 250 г
- Апельсиновий лікер 50 мл
- Какао-порошок
Приготування:
1. Розтопити шоколад на водяній бані.
2. Влити теплі вершки. Ретельно перемішати.
3. Додати лікер.
4. Викласти масу в скляний посуд.
5. Накрити харчовою плівкою.
6. Поставити в холодильник на 40 хвилин до легкого затвердіння, щоб консистенція нагадувала пластилін.
7. Застелити деко / піднос пергаментом, викласти на нього ложкою трюфеля у вигляді кульок.
8. Поставити в холодильник на 15 хвилин.
9. Обваляти в просіяному какао, скачати акуратні кульки.
Смачного!