Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 11 жов 2018 11:00

ФРОНТ У ТИЛУ, АБО ВОЛОНТЕРСЬКІ БУДНІ

ФРОНТ У ТИЛУ, АБО ВОЛОНТЕРСЬКІ БУДНІЗа людей потрібно боротися так само, як за кордони України.

Нині, коли на Сході країни точиться запекла війна, люди, які залишили домівки, рятуючи своїх дітей від біди, залишаються забутими нашими можновладцями та не поміченими пересічними громадянами. Мізерні кошти, які виділяються державою внутрішньо переміщеним особам - біженцям, як їх називають у народі, не дають змоги повноцінно влаштуватися на новому місці.

Уже рік проживає у Черкасах молода жінка з двома дітками. У неї – хлопчик з обмеженими фізичними можливостями від народження і дівчинка-дошкільня, діти постійно хворіють. Переїхати в село вона не може, бо старшому хлопчику постійно потрібна допомога кваліфікованих медичних спеціалістів. Аліні, так звати жінку, нікому допомогти, у неї нікого, окрім дітей, немає, тому і не ховає свого обличчя.

За рік більш-менш облаштувалася, налагодила побут, влаштувала дітей, проте їм дуже необхідна допомога й підтримка. Вона не ледарка, шукає будь який підробіток, та ще й ходить допомагати у Центр гостинності, де виготовляють сухі борщі для наших солдатів. І нині шукає постійну роботу, щоб самотужки справлятися зі своїми потребами.

Сама вона не просить, за неї попросили інші люди.

Звернулись до підрозділу ГО «Група Патріот» в Черкаському районі з тим, що сімʼя дійсно бідує, і на зиму немає ні припасів городини, ні теплого одягу. На наш запит про допомогу відгукнулися мошнівчани - президент фонду «З Україною в серці» Олег Устименко і приватний підприємець Олена Дяченко, зорганізувавши і передавши родині необхідний одяг і взуття, Віта Гуля віддала власний калорифер, ми зібрали з дому овочі, консервацію та інших гостинців.

Не можна передати словами вдячність й радість Аліни за те, що її діти будуть не голодні й зігріті.

Біженці… Внутрішньо переміщені особи… Сухі і моторошні слова, але за цими словами людські долі, людське життя. Ці люди у свої країні повинні почуватися як вдома, а не як на чужині. Нині ми повинні довести їм, що їх долі нам не байдужі, бо програвши битву за людей – втратимо Україну.

Хто бажає допомогти Аліні і її діткам городиною, консервами або запропонувати роботу в Черкасах, телефонуйте за номером 097 97 65 245 або 093 55 77 588.

керівник підрозділу ГО "Група Патріот" в Черкаському районі Черкаської області Леся Константинова
Наверх