Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Цей день в історії 21 вер 2016 13:22

Сьогодні - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ!

Сьогодні - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ!Міжнародний день миру - день відмови від насильства і припинення вогню в усіх куточках Землі відзначається з ініціативи ООН Міжнародний день миру щорічно 21 вересня, починаючи з 2002 року, коли на Генеральній Асамблеї ООН була прийнята відповідна резолюція про встановлення дати святкування.

Мир - головна цінність для будь-якої людини. Захищати його ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі - основні принципи, якими керувалася ООН, заснувавши це свято.

День миру був заснований 30 листопада 1981 року і протягом 20 років відзначався в день відкриття сесії ООН кожен третій вівторок вересня. У 2001 році була прийнята резолюція про проведення Міжнародного дня миру щорічно 21 вересня. ООН проголосила свято днем відмови від насильства і припинення військових дій в усьому світі.

День миру 2016 актуальний як ніколи, адже сучасне суспільство страждає від міжнаціональних конфліктів, війн, терактів, екологічних лих. Організація об'єднаних націй закликає в цей день подумати про ці проблеми і шляхи їх вирішення.

Свято Міжнародний день миру - заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини. "Міжнародний день миру - дає кожному з нас можливість справою довести свою прихильність до миру, ставши поборником цілей в галузі сталого розвитку", - так сказано в щорічному святковому посланні ООН.
Наверх