Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 19 вер 2016 15:32

Цього тижня на Черкащині очікується по-справжньому осіння погода.

Цього тижня на Черкащині очікується по-справжньому осіння погода.Погода цього тижня буде нестійкою і холодною.

За рахунок надходження холодного арктичного повітря, в нічні та ранкові години на ґрунті і в повітрі очікуються заморозки інтенсивністю 0-5º, що вважається стихійним явищем погоди. Внаслідок впливу тилової частини циклону над Середньою Волгою, 20-24 вересня на Черкащині прогнозуються невеликі дощі, повідомив начальник Черкаського обласного центру із гідрометеорології Віталій Постригань.

Враховуючи такі погоді умови, вже зараз необхідно працювати над створенням необхідних температурних умов в закладах освіти та лікарнях.

Загалом, як повідомляють в обласному гідрометцентрі, у першій половині вересня утримувався літній режим погоди з температурним фоном на 2-6º вище кліматичної норми на цей час. Завдяки переважанню антициклональної погоди було сухо. Із 19 серпня, тобто вже місяць, на більшій території Черкащини ефективні дощі відсутні, а їх дефіцит зберігається з початку липня. За цей період повинно було випасти 160-180 мм, а зафіксовано лише 40-90 мм.

Внаслідок посушливих умов, в області вже 22 дні утримується надзвичайний – 5 клас пожежної небезпеки, що вважається стихійним гідрометеорологічним явищем.

15 вересня в атмосфері відбулася зміна синоптичних процесів із південних на північні. На Черкащину почало надходити арктичне повітря, що зумовило зниження температури повітря до кліматичної норми на цей час. Відбувся перехід середньодобової температури через +15º у бік зниження, що вважається настанням справжньої осені. Відчутно прохолодними стали ночі – значно знизилися температури повітря і грунту. Сьогодні вранці метеостанція Золотоноша зафіксувала перший заморозок на висоті 2 см від поверхні грунту інтенсивністю 0,4º, що вважається раннім заморозком.
Наверх