Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 жов 2018 09:00

З 1 листопада отримати ID-картку зможе кожен бажаючий

З 1 листопада отримати ID-картку зможе кожен бажаючийУряд вніс зміни до постанови, які дозволяють отримати ID-картку кожному охочому за бажанням.

Раніше оформити паспорт нового зразка можна було лише при зміні інформації (до прикладу, фотографії при досягненні певного віку), чи у разі втрати документа. Виключно ID-картку видавали при досягненні 14-ти років.

Тепер уряд вніс зміни до постанови, і невдовзі оформити паспорт нового зразка зможе будь-хто. 3 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України внесли зміни. І з 1 листопада громадяни України матимуть можливість обміняти паспорт у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час.

Подати документи на заміну паспорта можна буде і в ЦНАПі, і у підрозділах ДМС. При цьому, Міграційна служба підкреслює, що це не обов’язково, всі раніше видані документи лишаються чинними.

Нагадаємо, що виготовлення ID-картки за 20 робочих днів коштує 279 грн., за 366 гривень документ зроблять вдвічі швидше. Безкоштовно видають паспорт нового зразка у 14 років.

ID-картка має термін дії, тож вперше подавати документи на її виготовлення необхідно за місцем реєстрації. А обміняти згодом можна буде у будь-якому підрозділі ДМС на території усієї країни.

Зауважимо, що власники ID-карток можуть без закордонного паспорта і без візи подорожувати Туреччиною. На черзі Грузія.
Наверх