Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 17 вер 2016 11:03

17 вересня - ДЕНЬ РЯТІВНИКА.

17 вересня - ДЕНЬ РЯТІВНИКА.17 вересня в Україні відзначають День рятівника.

Встановлене 12 вересня 2008 року указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

День рятівника святкують працівники:

аварійно-рятувальних служб,
пожежної охорони,
інших спеціальних формувань,
а також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей.

Сенс свята полягає у загальній подяці усім працівникам аварійно-рятувальних, пожежних служб за їхню сміливість, відвагу та навіть самопожертву.
Вони кожного дня роблять подвиг, ліквідуючи пожежі,аварії та катастрофи і найголовніше - вони рятують життя людей.

Дата 17 вересня не випадково обрана для професійного свята рятувальників, адже саме в цей день православна церква вшановує ікону Божої Матері — «Неопалима купина». І саме вона є покровителькою всіх людей, чия професія пов'язана з ризиком і порятунком життів інших людей.

Щиро вітаємо усіх рятувальників, працівників цивільного захисту та пожежної охорони з професійним святом - Днем рятувальника! Відзначення Вашого професійного свята є державним визнанням неоціненного внеску людей цих мужніх професій - людей сильних духом, котрі з честю забезпечують надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії. Цілодобово підтримують постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом і завжди готові якнайшвидше допомогти тим, хто найбільше потребує невідкладної допомоги.

Дозвольте цього святкового дня побажати усім Вам міцного здоров'я, всіляких гараздів та побільше життєвих благ і якомога менше тривожних викликів. Нехай мир і злагода панують у Ваших домівках, а Господь Бог оберігає Вас від усіх негараздів. Мужні люди в мирний час, Ви завжди на варті. У святковий час для Вас нашу прийміть вдячність.

Зі святом Вас!
Наверх