Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 12 жов 2018 18:00

В Україні каратимуть за цькування дітей в закладах освіти

В Україні каратимуть за цькування дітей в закладах освітиНародні депутати ухвалили у першому читанні законопроект, який має на меті протидію цькуванню дітей у закладах освіти.

Під час сесійного засідання ВРУ проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу № 8584 у першому читанні підтримали 235 обранців.

Як ідеться у пояснювальній записці до законопроекту, сьогодні в Україні, як і в багатьох інших країнах світу, серед підлітків, які навчаються у закладах освіти, набуло поширення явище булінгу (цькування), що виражається у психологічному тиску, жорстокому ставленні, фізичному насильстві, агресії, інших діях, вчинених з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам.

«За інформацією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), із булінгом у колі однолітків в Україні стикалися близько 67% дітей. Причому, найбільш вразливими до булінгу є сором'язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які, в силу різних життєвих обставин, «замкнуті в собі», закриті для спілкування», – ідеться у пояснювальній записці.

Завданням проекту Закону є визначення на законодавчому рівні явища булінгу, шляхів протидії цьому явищу, захисту прав дітей, а також інших осіб, які працюють у закладі освіти.

Відповідно до законопроекту, запропоновано внести зміни до Кодексу України про адмінправопорушення, доповнивши новою статтею. Зокрема, йдеться про встановлення відповідальності за булінг і приховування таких фактів педагогами. За такі порушення пропонують штрафувати у розмірі від 20 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (залежно від виду вчиненого правопорушення).
Наверх