Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 17 вер 2016 20:43

Як правильно заповнити заяву на отримання субсидії.

Як правильно заповнити заяву на отримання субсидії.Для отримання субсидії на оплату комунальних послуг споживачі мають заповнити лише два документи — Декларацію про доходи та Заяву.

Інструкція про порядок заповнення бланку Заяви про призначення житлової субсидії


1. Заяву заповнює особа за місцем реєстрації (або особа, яка орендує житло і фактично сплачує вартість одержуваних послуг). Особи, які орендують житло, додають до Заяви договір найму (оренди) житла.

2. У правому верхньому куті має бути зазначено назва місцевого управління соціального захисту населення, до якого подається Заява.

3. У заяві зазначаються відомості про особу: прізвище, ім’я по батькові, зареєстроване місце проживання (для орендарів – фактичне місце проживання) із зазначенням адреси житла: поштовий індекс, населений пункт, вулиця, номер будинку, квартири), контактний номер телефону, реквізити паспорта громадянина України (серія, номер, ким і коли виданий), реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер).

4. У Заяві необхідно підкреслити, на які види послуг призначати субсидію:

- на оплату житлово-комунальних послуг;

- на придбання твердого палива та скрапленого газу (у разі коли житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення).

Якщо домогосподарство користується твердим паливом, скрапленим газом та комунальними послугами, необхідно підкреслити все.

5. У Заяві необхідно вказати відомості про житлово-комунальні послуги, якими користується сім’я, зокрема:

1) у графі «Номер особового рахунку» – номер особового рахунку, який міститься у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

2) у графі «Найменування організації, що надає послуги» – назву організації, що міститься у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

3) у графі «Примітки зазначається наявність або відсутність засобів обліку, а саме: «є лічильник» або «немає лічильника».

6. У Заяві необхідно відмітити чи розглядати питання призначення субсидії комісією, створеною місцевими органами влади, що здійснюється на підставі обстеження умов проживання сім’ї.

Рішення про призначення субсидії комісією приймається у таких випадках:

- на збільшену понад норму площу житла непрацездатним особам;

- у складі сім’ї є особи які зареєстровані, але не проживають у житловому приміщенні;

- за фактичним місцем проживання особі, яка орендує житло на підставі договору оренди;

- зареєстровані у житловому приміщенні особи сплачують за житлово-комунальні послуги на розділені особові рахунки;

- сім’я протягом 12 місяців перед зверненням здійснила одноразову покупку або оплатила послуги на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тис гривень.

7. Відомості, зазначені у заяві, засвідчуються підписом особи, а також зазначається дата заповнення заяви.

Для громадян, які вже одержують субсидію, додатково надавати документи для її призначення не потрібно.


Наверх