Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 12 вер 2016 15:23

Осінь в області розпочнеться з другої половини вересня.

Осінь в області розпочнеться з другої половини вересня.За прогнозом синоптиків, ще завтра на Черкащині утримається сонячна, по-літньому тепла та суха погода: температура повітря вночі 11-16º, вдень 25-30º. Вночі та вранці можливий туман. Із середи із північними вітрами у наш край почне поширюватися прохолодне повітря з Арктики. Температури повітря знизяться: вночі до 3-8º, вдень, завдяки сонячній енергії, очікується 18-23º. У ранкові години спостерігатимуться тривалі роси, повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У період 17-19 вересня на поверхні грунту та на висоті 2 см від поверхні грунту у північних районах області можливі заморозки інтенсивністю 0-1º. Дощів впродовж тижня не передбачається. Тобто умови для формування вологозапасів грунту під сівбу озимини та на засіяних площах збережуться несприятливі.

Віталій Постригань також додав, що за такої погоди, коли ґрунт ще достатньо прогрітий, щоб зерно не псувалося, сіяти слід лише після випадання дощу не менше 15-20 мм, або ж у сухий ґрунт у крайні допустимі строки, коли він охолоне.

Відзначимо, останні 10-25 днів дощів на Черкащині не було. Температурний фон спостерігався на 2-6º вище кліматичної норми та відповідав найспекотнішому періоду літа. Такі погодні умови були надзвичайно сприятливими для дозрівання і збирання пізніх сільгоспкультур та обумовлювали більш високу якість врожаю. Проте знизилися темпи приросту кореня цукрового буряку, посилилася ґрунтова засуха практично на 90 % площ призначених під сівбу озимини та підвищився клас пожежної небезпеки до стихійних значень.
Наверх