Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 06 жов 2018 11:00

Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів: Фахівці розповіли про корисні для зору продукти

Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів: Фахівці розповіли про корисні для зору продуктиЗгідно досліджень, речовини, корисні для серцево-судинної системи, корисні також і для нашого зору. Це пов'язано з роботою дрібних капілярів, що постачають кисень та інші поживні речовини. Здоров'я цих судинок має велике значення для здоров'я очей.

Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів? Фахівці розповіли про основні корисні речовини для наших очей, а також про продукти харчування, які ці речовини містять. Ми, звичайно, можемо отримати все це через вітамінні комплекси, але корисні для зору речовини містяться і в харчових продуктах.

Амінокислоти - м'ясо, яйця, молоко, сир і сир кисломолочний, йогурт, червоний перець, цибуля, часник, брюссельська капуста, брокколі, овес, мюслі, проросла сочевиця, зародки пшениці.

Біофлавоноїди (захищають око від шкідливого впливу сонячних променів) - спаржа, цитрусові, шовковиця, журавлина, персики, вишня, яблука, груші, виноград, червона цибуля, капуста, шпинат і часник.

Таурин (зберігає сітківку ока) - чорний і зелений чай, яблука, червоний лук, червоний виноград, цитрусові, помідори брокколі і зелень, мед.

Каротиноїди (є антиоксидантами і запобігають хронічним захворюванням очей) - авокадо, чорниця.

Лютеїн (антиоксидант, захищає очей від різних зовнішніх ушкоджень) - кукурудза, капуста, шпинат, зелень (особливо салат).

Астаксантин (найважливіший антиоксидант для очей) - лосось, креветки, форель.

Незамінні жирні кислоти (необхідні для нервової провідності в сітківці і для зниження рівня холестерину; працюють в організмі в якості палива для метаболізму і м'язової діяльності) - холодна риба (оселедець, сардини, анчоуси, тунець, лосось, палтус, скумбрія), насіння льону, рослинна олія, горіхи, яйця, спеції (особливо кмин).

Хром (допомагає запобігти короткозорості і глаукомі) - яйця, картопля.

Альфа-ліпоєва кислота (підтримує виробництво енергії з мітохондрій у клітинах очей) - шпинат, брокколі, дріжджі, яловичина.

Вітамін Е (має антиоксидантну дію) - зародки пшениці, горіхи, рослинна олія, зелень, авокадо, спаржа, ківі, брокколі, гарбуз, солодкий батат, манго, помідори, папайя.
Наверх