Інформація / Здоров'я / Устименко Олег
06 жов 2018 11:00
Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів: Фахівці розповіли про корисні для зору продукти
Згідно досліджень, речовини, корисні для серцево-судинної системи, корисні також і для нашого зору. Це пов'язано з роботою дрібних капілярів, що постачають кисень та інші поживні речовини. Здоров'я цих судинок має велике значення для здоров'я очей.
Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів? Фахівці розповіли про основні корисні речовини для наших очей, а також про продукти харчування, які ці речовини містять. Ми, звичайно, можемо отримати все це через вітамінні комплекси, але корисні для зору речовини містяться і в харчових продуктах.
Амінокислоти - м'ясо, яйця, молоко, сир і сир кисломолочний, йогурт, червоний перець, цибуля, часник, брюссельська капуста, брокколі, овес, мюслі, проросла сочевиця, зародки пшениці.
Біофлавоноїди (захищають око від шкідливого впливу сонячних променів) - спаржа, цитрусові, шовковиця, журавлина, персики, вишня, яблука, груші, виноград, червона цибуля, капуста, шпинат і часник.
Таурин (зберігає сітківку ока) - чорний і зелений чай, яблука, червоний лук, червоний виноград, цитрусові, помідори брокколі і зелень, мед.
Каротиноїди (є антиоксидантами і запобігають хронічним захворюванням очей) - авокадо, чорниця.
Лютеїн (антиоксидант, захищає очей від різних зовнішніх ушкоджень) - кукурудза, капуста, шпинат, зелень (особливо салат).
Астаксантин (найважливіший антиоксидант для очей) - лосось, креветки, форель.
Незамінні жирні кислоти (необхідні для нервової провідності в сітківці і для зниження рівня холестерину; працюють в організмі в якості палива для метаболізму і м'язової діяльності) - холодна риба (оселедець, сардини, анчоуси, тунець, лосось, палтус, скумбрія), насіння льону, рослинна олія, горіхи, яйця, спеції (особливо кмин).
Хром (допомагає запобігти короткозорості і глаукомі) - яйця, картопля.
Альфа-ліпоєва кислота (підтримує виробництво енергії з мітохондрій у клітинах очей) - шпинат, брокколі, дріжджі, яловичина.
Вітамін Е (має антиоксидантну дію) - зародки пшениці, горіхи, рослинна олія, зелень, авокадо, спаржа, ківі, брокколі, гарбуз, солодкий батат, манго, помідори, папайя.
Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів? Фахівці розповіли про основні корисні речовини для наших очей, а також про продукти харчування, які ці речовини містять. Ми, звичайно, можемо отримати все це через вітамінні комплекси, але корисні для зору речовини містяться і в харчових продуктах.
Амінокислоти - м'ясо, яйця, молоко, сир і сир кисломолочний, йогурт, червоний перець, цибуля, часник, брюссельська капуста, брокколі, овес, мюслі, проросла сочевиця, зародки пшениці.
Біофлавоноїди (захищають око від шкідливого впливу сонячних променів) - спаржа, цитрусові, шовковиця, журавлина, персики, вишня, яблука, груші, виноград, червона цибуля, капуста, шпинат і часник.
Таурин (зберігає сітківку ока) - чорний і зелений чай, яблука, червоний лук, червоний виноград, цитрусові, помідори брокколі і зелень, мед.
Каротиноїди (є антиоксидантами і запобігають хронічним захворюванням очей) - авокадо, чорниця.
Лютеїн (антиоксидант, захищає очей від різних зовнішніх ушкоджень) - кукурудза, капуста, шпинат, зелень (особливо салат).
Астаксантин (найважливіший антиоксидант для очей) - лосось, креветки, форель.
Незамінні жирні кислоти (необхідні для нервової провідності в сітківці і для зниження рівня холестерину; працюють в організмі в якості палива для метаболізму і м'язової діяльності) - холодна риба (оселедець, сардини, анчоуси, тунець, лосось, палтус, скумбрія), насіння льону, рослинна олія, горіхи, яйця, спеції (особливо кмин).
Хром (допомагає запобігти короткозорості і глаукомі) - яйця, картопля.
Альфа-ліпоєва кислота (підтримує виробництво енергії з мітохондрій у клітинах очей) - шпинат, брокколі, дріжджі, яловичина.
Вітамін Е (має антиоксидантну дію) - зародки пшениці, горіхи, рослинна олія, зелень, авокадо, спаржа, ківі, брокколі, гарбуз, солодкий батат, манго, помідори, папайя.