Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 вер 2018 14:00

Українські парламентарії хочуть дозволити водіям їздити без прав

Українські парламентарії хочуть дозволити водіям їздити без правВ Україні водіям можуть дозволити керувати автомобілем без наявності у автомобіліста прав при собі.

"Депутати хочуть спростити керування транспортним засобом шляхом скасування вимоги для громадян України мати водійське посвідчення, реєстраційний документ на транспортний засіб і страховий поліс. Ідентифікація водія поліцейським має здійснюватися на підставі усної інформації від нього", - повідомив автоюрист Володимир Караваєв на своїй сторінці в Facebook.

Водій повинен буде "чітко і зрозуміло назвати своє прізвище, ім'я, по батькові, повна дата народження і / або номер договору страхування для перевірки поліцейським даних з відповідної бази".

"У випадку, якщо водій цього не зробить - його очікує штраф у розмірі 425 грн. А якщо поліцейський буде не в змозі встановити особу (в тому числі з-за нечіткого або незрозумілого мови) - водія можна затримати, провести особистий огляд, включаючи речі і документи, тимчасово затримати його транспортний засіб або усунути водія від керування транспортним засобом", - додав Караваєв.

Він також уточнив, що оскарження не зупиняє дії поліцейського.
Наверх