Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 19 вер 2018 13:13

19 вересня - Михайлове чудо: Що категорично не можна робити в цей день

19 вересня - Михайлове чудо: Що категорично не можна робити в цей деньЦей день присвячений Диву архангела Михаїла і є початком перших ранкових заморозків.

Михайлове чудо - свято, яке відзначають 19 вересня. Журналісти розповіли про історію свята, про прикмети і про те, що заборонено робити в цей день.

Михайлове Чудо: історія свята


Є легенда, що недалеко від міста Іераполіс (тепер це Туреччина) віруюча людина побудував храм на честь Архістратига Михаїла. Після цього йому приснився сон про те, що якщо його німа дочка вип'є води з джерела, що тече недалеко від храму - вона вилікується і почне говорити. Коли чоловік зробив це - сталося диво і його дочка заговорила. Після цього до джерела почали приходити тисячі людей, які бажають позбутися своїх хвороб.

Ідолопоклонники і шарлатани були незадоволені тим, що відбувається і вирішили знищити джерело. Але завдяки молитвам праведників до храму з'явився Архістратиг Михаїл і відкрив в горі широку розколину ударом свого жезла. Завдяки цьому чуду, храм уцілів, а ідолопоклонники побігли в страху геть.

Михайлове Чудо: що не можна робити в цей день


На Михайлове Чудо заборонено працювати, оскільки тих, хто порушить цю заборону чекають неприємності. Варто уникати сварок і конфліктів, не сперечатися і не лаятися. Не можна викидати залишки їжі.

На Михайлове виконуються бажання, тому варто просити про щастя і здоров'я близьких.

Прикмети на Михайлове Чудо


На Михайлове Чудо не можна працювати - Бог покарає.

Прийшов Архангел Михаїл - чекай перших заморозків.

Корівки з поля - і пастуху воля.
Наверх