Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 23 вер 2018 09:00

Ніякого холестерину і менше калорій: Українські вчені створили штучне сало

Ніякого холестерину і менше калорій: Українські вчені створили штучне салоУкраїнські вчені презентували кілька новаторських розробок в сфері виробництва продуктів харчування, в т. ч. штучне сало, яке, як з'ясувалося, складається виключно з натуральних інгредієнтів.

Керівник дослідницької групи, доцент факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету Дмитро Бідюк розповів, що від справжнього свинячого шпику їх продукт відрізняється меншою калорійністю і при цьому не містить холестерину, присутнього в жирах тваринного походження. «Наш продукт виготовляється з рафінованої олії, в якій відсутній холестерин», - сказав учений.

Він також пояснив різницю в процесах виробництва маргарину (в якому містяться дуже небезпечні для здоров'я трансжири) і штучного сала. «При виробництві маргарину застосовується процес так званої гідрогенізації, в результаті якого дійсно утворюються трансжири. Ми ж для доведення рідкого рослинного масла до консистенції сала використовуємо зовсім інший технологічний процес. Натуральне сало має жирність близько 90 відсотків. Наше - від 30 до 80 відсотків (яку захочемо жирність, таку і зробимо). Його можна начиняти сіллю, спеціями, овочами, тим самим самому створювати різні смаки. Зауважу, що наше сало можуть використовувати м'ясокомбінати, як інгредієнт при виробництві ковбас - як альтернативу свинячому шпику», - похвалився новатор.
Наверх