Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 вер 2018 09:00

14 вересня - Православний Новий рік: Що не можна робити в церковне новоліття

14 вересня - Православний Новий рік: Що не можна робити в церковне новоліття14 вересня в православній церкві починається новий церковний рік. Індикт або новоліття, як його ще називають, відкриває собою початок історії Нового Завіту. ​У цей день християни просять у Бога благословення.

Як і всі свята в християнстві церковне новоліття відсилає людей до певної події з Євангелія. Всі православні торжества відображають історію, яка написана в Новому Завіті. Новоліття ж позначає циклічність: все повторюється знову і знову.

Щороку православним християнам необхідно згадувати всі етапи Нового Завіту, оскільки ні одна з подій з життя Христа і Богородиці не була випадковою. 14 вересня в храмах проходять служби, бо індикт - це свого роду Новий рік для всіх християн.

У цей день варто сходити в храм і причаститися. 14 вересня необхідно попросити вибачення у всіх, кого образили протягом церковного року. Близьким людям можна подарувати речі, які пов'язані з релігією: ікони, календарі, книги.

Молитви на новоліття


В молитвах в цей день немає ні обмежень, ні настанов. Це може бути як "Отче наш", так і "Символ віри" або якась інша спільна молитва.

Що не можна робити на новоліття


Як і в будь-яке інше православне свято, в індикт не можна сваритися, лихословити та ображати інших.
Наверх