Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 вер 2018 13:00

Українських водіїв зобов'яжуть проходити тестування кожні п'ять років

Українських водіїв зобов'яжуть проходити тестування кожні п'ять роківВ рамках прагнення до вступу в ЄС в Україні введуть системне тестування водіїв комерційних перевезень.

Для приведення українського законодавства у відповідність вимогам Угоди про асоціацію з ЄС Україні необхідно буде переглянути цілу низку законів і ввести нові, в тому числі і в сфері транспорту. Серед них є і положення, яке торкнеться тестування всіх водіїв та отримання ними сертифікатів підвищення та підтвердження професійної кваліфікації.

Як відомо, в Європі ще у 2006 році була введена Директива 2006/59/ЄС, яка передбачала підвищення стандарту підготовки нових водіїв та покращення професійних навичок тих, хто вже практикує. Це стосувалося управління вантажним і пасажирським транспортом по всьому Євросоюзу. І була введена система первинної кваліфікації та періодичної підготовки.

В Україні рік тому ввели схожі положення, які стосувалися водіїв міжнародних вантажних і пасажирських перевезень. Водії комерційного транспорту повинні були проходити навчання та отримати сертифікати. Директива також, як і в Євросоюзі, встановлювала вимоги до процесу навчання і до самих підготовчих центрів, а також до системи тестування. З наступного року мають набути чинності положення Директиви, які стосуються національних комерційних перевезень.
Наверх