Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 26 сер 2016 14:07

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.Постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389 затверджено ПОРЯДОК надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

До сукупного доходу сім’ї входять нараховані: пенсія; заробітна плата; грошове забезпечення; стипендія; соціальна допомога; доходи від підприємницької діяльності.

Право на отримання пільг для тих категорій громадян, яким пільги надаються з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, з 1 травня 2016 р., визначається кожні дванадцять місяців та пільга надається з місяця звернення. (пільговики, які звертались за призначенням пільг до 01.05.2016 повинні подати декларацію та довідки про доходи через шість місяців).

Для визначення права на пільги, пільговики, до складу сім’ї яких входять працездатні особи, через кожні 12 місяців подають декларацію про доходи сім’ї пільговика, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї на яких поширюється пільга, за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

«У разі призначення субсидії — пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються.


За інформацією сайту Черкаської РДА
Наверх